Muğla
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    18.23
  • EURO
    18.10
  • ALTIN
    998.65
  • BIST
    3353.49
  • BTC
    18817.98$

Güney Ege Kalkınma Ajansının 151. Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Adnan Menderes Müzesi’nde 26 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansının 151. Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Adnan Menderes Müzesi’nde 26 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Ajans yetkilileri katıldı.

Aydın, Denizli ve Muğla’daki ticaret ve sanayi odalarının yeni başkanlarını seçmesinden dolayı yönetim kurulu üyeleri GEKA Yönetim Kurulu üyelikleri de başlayan Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş yeni görevlerinden dolayı kutlayıp hayırlı olsun dileklerini iletti. Ayrıca, geçmiş dönem GEKA yönetim kurulu üyeliği yapan AYSO eski Başkanı Mehmet Yunus Şahin’e, DSO eski Başkanı Müjdat Keçeci’ye ve MUTSO eski Başkanı Mustafa Ercan’a gıyabında, GEKA’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.

Toplantıda öncelikle bir önceki toplantıdan bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar kurul üyelerince gözden geçirilirken, GEKA’nın gelecek dönem çalışmalarına yön verecek faaliyet ve projeler gündeme getirildi.

Kalkınma Ajansları 2022-2023 Genç İstihdamı teması kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla Yatırım Destek Ofisleri tarafından genç istihdamının artırılması ve genç girişimciliğinin sağlanması amacıyla gençlere yönelik gerçekleştirilen faaliyetler toplantıda gündeme getirilen çalışmalardan oldu. Mesleki eğitimin güçlendirilmesine yönelik iş insanları ve girişimcilerin deneyimlerini ve projelerini meslek lisesi öğrencilerine anlattığı etkinlikler, örnek projelerin yerinde görüldüğü saha ziyaretleri, genç girişimcilerle üniversite öğrencilerinin buluşturulduğu organizasyonlar ve kalkınma ajanslarında kariyer fırsatlarının üniversite öğrencilerine anlatıldığı çalışmalar kurul üyelerince gözden geçirildi.

GEKA’nın 2023 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi ile bu kapsamda planlanan Sonuç Odaklı Programlar, proje ve faaliyetler de görüşülerek Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Toplantıda, Muğla’nın yerel ürünlerinin katma değerinin artırılarak hak ettiği değerden satılmasını sağlayacak “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli: Muğla Güdümlü Projesi” için hazırlanan Fizibilite Raporu da Yönetim Kurulu’na sunuldu. Kurul tarafından incelenen rapor uygun bulunarak projenin onay için Bakanlığa gönderilmesine karar verildi. Proje ile yerel üreticilerin ürettikleri ürünler proje çerçevesinde belirlenecek bir MUĞLA markasıyla kooperatif ve birlikler vasıtasıyla hak ettiği değerden pazara ve doğrudan tüketiciye ulaştırılacak.

Ajansın bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü 2022 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvurusu

yapılan “Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknokent Kurulması Fizibilitesi Projesi” de Yönetim Kurulunca görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı sonrasında GEKA Yönetim Kurulu üyeleri 1931 yılında bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Aydın Milletvekili olarak tayin edilen 1950 yılında yapılan ilk çok partili seçimde aldığı ezici galibiyetle demokratik Türkiye’nin ilk başbakanı olan, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında demokrasi ve özgürlük uğruna can veren Adnan Menderes’in darbe sonrasında gördüğü işkencelerden yorularak “Çine çayının kenarında söğüt’ün altını özlüyorum” dediği yere Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı ve Aydın Valiliği tarafından yapılan Adnan Menderes Müzesini ziyaret etti.

Adnan Menderes’in biyografisi esas alınarak hazırlanan Müze’de Adnan Menderes’in aile kökenleri, çocukluğuna dair bilgiler, katıldığı savaşlar, evliliği ve çiftlik hayatını kronolojik olarak inceleyen GEKA Yönetim Kurulu üyeleri, müze yetkililerinden bilgi aldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!